Ανακοινώσεις

  • Εν όψει της εορτής το Πάσχα, και στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης, τo σχολείο μας σε συνεργασία με την ενορία του Αγίου Αθανασίου διοργανώνει σε φιλανθρωπική δράση συγκεντρώνοντας τρόφιμα (κατά προτίμηση ελαιόλαδο) από τη Δευτέρα 15-04-2024 έως και την Πέμπτη 25-04-2024, για οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη. Η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου κατά την προσέλευση ή αποχώρηση των μαθητών/τριών.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • Ο Όμιλος Εθελοντισμού του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα της σωστής χρήσης του νερού και το άνοιγμα μιας γεώτρησης στην περιοχή Ιτούρι στα βορειοανατολικά του Κονγκό (ΛΔΚ) με ευθύνη της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι. Σε συνεργασία με τον Επίσκοπο Κισανγκάνι κ.κ. Πολύκαρπο, στόχος τους είναι να πραγματοποιηθεί μια γεώτρηση στην περιοχή Μπούνια, σε μια δομή προσφύγων, όπου ζουν χωρίς πόσιμο καθαρό νερό 14.178 άτομα εκ των οποίων περίπου 10.000 παιδιά! Για τον λόγο αυτό οι μαθητές του Ομίλου Εθελοντισμού ανέλαβαν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης αλλά και την διενέργεια μιας λαχειοφόρου αγοράς με στόχο να συμπληρωθεί το ποσό που χρειάζεται μέχρι το Πάσχα ώστε να γίνει τότε η κλήρωση σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Δύο μεγάλα δώρα περιμένουν τους τυχερούς. Μία smart TV 50’’ και ένα Playstation 5. Μπορείτε να προμηθεύεστε τους λαχνούς μας, που κοστίζουν 2 ευρώ ο ένας, από τη δ/νση του σχολείου μας. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

  • Πέμπτη εν δράσει: Πώς να μη δοκιμάσεις όταν η τεχνολογία σε καλεί; Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιούν οι μαθητές του τμήματος Ε1 και συγκεκριμένα στην ενότητα “Save the animals” , οι μαθητές μας έπαιξαν με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης δημιουργώντας πρωτότυπες εικόνες μοναδικές με θέμα τα ζώα. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νικολάου Έλενα
  • 4 Απριλίου – Ημέρα φιλοζωίας για τα σχολεία και οι μαθητές της Ε τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Νικολάου Ε. και Ζώτα Σ. επέλεξαν να συλλέξουν φωτογραφίες από τα αγαπημένα τους ζώα και να δώσουν το δικό τους μήνυμα δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αφίσα.
  • Το Συμβούλιο Νέων Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τη Λέσχη Πολιτισμού Φιλότεχνον είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διενέργεια Διαγωνισμού Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα «Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και εγώ». Μάθετε περισσότερα εδώ και εδώ
  • Ε1 Πέμπτη εν δράσει- Save the forest book Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning «Our GREEN podcast», που υλοποιεί φέτος το τμήμα Ε1, οι μαθητές αφού μελέτησαν τη σπουδαιότητα της προστασίας των δασών, βιβλιογραφικά, ανέλαβαν και οργάνωσαν τη θεματική με σχετικές δραστηριότητες για τους εταίρους μας. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός βιβλίου για τους κινδύνους που απειλούν τα δάση, συνοδευόμενο από προτάσεις με σχετικές λύσεις, που γράφτηκε συνεργατικά από τους μαθητές όλων των χωρών που συμμετέχουν (Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία, Τσεχία). Οι μαθητές είχαν υπέροχες ιδέες! Το βιβλίο μπορείτε να το διαβάσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο.
  • «Παγκόσμια ημέρα δασών» Με αφορμή την ημέρα δασών και τη συμμετοχή της Κ. Μάστορα (τμήμα Α1) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη», που υλοποιεί η Δ/νση Α/βαθμιας Δυτικής Μακεδονίας, χορηγήθηκαν στο σχολείο μας από τη Δ/νσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και το φυτώριο του Κ. Τσαμπάζη στη Νεοχωρούδα, τέσσερα δέντρα. Εν συνεχεία προστέθηκε ακόμη μία ελιά χορηγία του γονέα Ε. Καρατζά.
    Τα δεντράκια μοιράστηκαν στα τμήματα που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα (Γ2,Ε1,Ε2) και σε σύμπραξη με το 2ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, φυτεύτηκαν με αγάπη από τους μικρούς μαθητές μας, με την υπόσχεση να αναλάβουν τούδε και στο εξής την φροντίδα τους.
    Θερμές ευχαριστίες στους γονείς που βοήθησαν στην δεντροφύτευση και φυσικά στους χορηγούς μας.
  • Πέμπτη εν δράσει Ε1- Our first green meeting: Οι μαθητές του τμήματος Ε1 και η δασκάλα τους Νικολάου Ελένη στο πλαίσιο του προγράμματος e twinning (Erasmus +) που υλοποιούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τίτλο «Our green podcast» ταξίδεψαν διαδικτυακά συναντώντας τους εταίρους τους στην Τουρκία, Πολωνία, Τσεχία και Ελλάδα στις 12/3/2024. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία πέραν των δράσεων που πραγματοποιούνται να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές των άλλων χωρών στα αγγλικά και να παίξουν μαζί τα παιχνίδια που είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί των χωρών.

  • Εγγραφή των μαθητών/τριών Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 24-25. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ
  • Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25. Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο εδώ
  • Μάθετε τις οδούς της περιφέρειας εγγραφής μαθητών 2ου Δ.Σ. Παλαιοκάστρου εδώ και δείτε τις στο χάρτη εδώ
  • ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (Α.Δ.Υ.Μ.) Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή τ”ων ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και  κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Oι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στη σχολική μονάδα (i) ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή/τριας στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού και (ii) στην έναρξη φοίτησης στη Δ΄ Τάξη του Δημοτικού  Σχολείου. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο του 2024. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.
  • 6 Μαρτίου- Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
    Οι μαθητές των Δ΄ , Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Λάζαρου Γρηγοριάδη, Υπαστυνόμου της Ελληνικής αστυνομίας με τίτλο: «Σχολικός εκφοβισμός- Παραβατική συμπεριφορά». Ακολούθησε συζήτηση, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιλύσουν τις απορίες τους
  • Μικροί συγγραφείς εν δράση.
    Στo πλαίσιo του προγράμματος etwinning που υλοποιεί φέτος το Ε1 τμήμα του σχολείου μας, οι μαθητές μας αφού επεξεργάστηκαν φύλλα εργασίας για το νερό (τον κύκλο του, τη σημασία του για την ζωή στον πλανήτη και τις αιτίες που το μολύνουν και καταστρέφουν αυτή την πολύτιμη πηγή ζωής) έγραψαν ένα συνεργατικό παραμύθι με τους εταίρους τους από Ελλάδα και εξωτερικό.
    Τα παιδιά είχαν υπέροχες ιδέες! Η αρχή γράφτηκε από τους μαθητές μας. Ύστερα κάθε σχολείο με τη σειρά του πρόσθεσε στο παραμύθι περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να γραφτεί τελικά ο επίλογος του από τους εταίρους μας στην Πολωνία.
    Ελπίζουμε όποιος το διαβάσει να το απολαύσει όσο και εμείς που το συνθέσαμε και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβάλλοντος. Στη συνέχεια του προγράμματος οι μαθητές μας θα συνθέσουν κι άλλα συνεργατικά κείμενα. Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο εδώ.
    Υπεύθυνη προγράμματος: Νικολάου Έλενα
  • Στην προσπάθεια αναβάθμισης και εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στοχεύοντας στην καλλιέργεια γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών μας, το σχολείο μας και πιο συγκεκριμένα το Ε1 τμήμα συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eΤwinning. με τίτλο «Our Green podcast». Οι μαθητές του σχολείου μας θα συνεργαστούν με μαθητές των εξής σχολείων: του ΔΣ Δρυμού Αιτωλοακαρνανίας, του 2ου ΔΣ Mεσσολογγίου, του 3ου ΔΣ Ζίβιετς της Πολωνίας, του ΔΣ Γίτσιν της Τσεχίας και της Σχολής Ικονίου της Τουρκίας. Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος εδώ. Στόχοι του προγράμματος είναι:
  • Να εμπλουτίσουν τα παιδιά τις ικανότητες τους σε διαφορετικά κειμενικά είδη του γραπτού λόγου στα ελληνικά και τα αγγλικά..
  • Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
    Nα δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας με μαθητές/ -τριες άλλων σχολείων με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, του αισθήματος του ανήκειν σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της συνεργατικότητας. Όλα αυτά στο πλαίσιο των soft skills (συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα, συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών) τα οποία πλέον έχουν εισαχθεί ως ικανότητες που διδάσκονται και στο αναλυτικό πρόγραμμα.
    Να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη χρήση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς (ψηφιακός γραμματισμός).
    Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Νικολάου Έλενα
  • Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου (5/2/2024), οι μαθητές των τμημάτων της Ε τάξης υποδέχθηκαν στο σχολείο μας τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, που εργάζεται στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Τζώρτζη. Τόσο η παρουσίασή του όσο και η μετέπειτα συζήτηση με τους μαθητές θα μας μείνει αξέχαστη.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικά, οι μαθητές του τμήματος Ε1 του σχολείου μας συμμετείχαν σε μία δραστηριότητα προγραμματισμού υπό τη μορφή παιχνιδιού που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου ο μαθητής του τμήματος Χαλκίδης Γεώργιος με τίτλο “Super Mario- The end of bounds 6” με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Νικολάου Ελένη και Τράσκα Σοφία.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Στη φετινή Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, χιλιάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες κωδικοποίησης έφεραν σε επαφή παιδιά, νέους και ενήλικες από όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. “ΠΕΜΠΤΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”

  • Μάθετε τις ώρες συνεργασίας εκπαιδευτικών – κηδεμόνων εδώ
  • 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία (Α.με.Α.) Στo πλαίσιo του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 4/12/2023, δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αναπηρίας και την καλλιέργεια ενσυναίσθησης και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Μάθετε περισσότερα εδώ
  • Από τη σημερινή δράση (05/12) με την ομάδα Baguetterie Music στο Παύλος Μελάς. Δείτε σχετικό video εδώ
  • Εθνική διάκριση για τους περσινούς μαθητές του τμήματος Β1 και τη δασκάλα του Νικολάου Ελένη για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e –twinning με τίτλο «Travel with a fairytale box» που διεξήχθη σε συνεργασία με σχολεία του Μεσολογγίου, της Κροατίας και της Ισπανίας. Η ομαδική δουλειά, με κέφι και σεβασμό ανταμείβεται!
  • Ήταν χαρά και τιμή η αποδοχή της πρόσκλησης των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου (Νικολάου Ελένη & Ζώτα Στυλιανή) από τη συγγραφέα Ανθή Γραμματικοπούλου την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου με σκοπό να παρουσιάσει στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, το υπέροχο βιβλίο της με τίτλο: «Η Ρέα και η Νίκη της Σαμοθράκης». Τη βιβλιοπαρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄, Γ’ και Ε΄ τάξεων.
  • “Travel with a fairy tale box” Tα σαΐνια του Β1 ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι, την Κροατία και την Ισπανία παρουσιάζοντας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδας. Ένα πολύτιμο ταξίδι γνώσης, διάρκειας 9 μηνών που συνταίριαζε τη χρήση νέων τεχνολογιών, γνώσεων και διάδρασης και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να επικοινωνήσουν σε μία άλλη γλώσσα.
  • Διάκριση της μαθήτριας  του Σχολείου μας Καλέ Στεφανίας στη δράση «Η Παλέτα της Φύσης» που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στηρίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/-τριες.
  • Φέτος πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, 8 – 12 Μαΐου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Ολυμπιακή Παιδεία, 3η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές, με βασικό σύνθημα “Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα-μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις”. Στόχος των δράσεων ήταν η διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων οι οποίες πηγάζουν από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες – Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες – Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Ολυμπιακά Ιδεώδη και ηθικά ζητήματα, ήταν οι βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν καθολική και δημιουργική. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια του προγράμματος. Δείτε στιγμές από την υλοποίηση του προγράμματος εδώ
  • Η καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου Παυλίδου Στέλλα και η δασκάλα του Δ2 Γκατζάρα Θεοδοσία σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν δράση με θέμα την συνειδητότητα. Η δράση υλοποιήθηκε κατόπιν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε σεμινάριο διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ Τ.Ε.Α.Μ.Ι. (συναισθηματική νοημοσύνη, coaching mindfulness) και στο πλαίσιο της εκπόνησης σχεδίου μαθήματος σχετικά με τις έννοιες που διδάχθηκαν. Τις δράσεις πραγματοποίησαν οι παραπάνω εκπαιδευτικοί με τα τμήματα Γ2 και Δ2 αντίστοιχα. Μάθετε περισσότερα εδώ
  •  
  • Οι μαθητές του τμήματος Β1 συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών «Καγκουρό» που διεξήχθη  στις 1/04/2023 στο εξεταστικό κέντρο «Δελασαλ» Μπορεί να είμαστε μικροί αλλά η προσπάθειά μας είναι  μεγάλη.

  • Οι μαθητές του τμήματος Β1 και οι εκπαιδευτικοί Νικολάου Ελένη και Τόγια Άλκηστης στα πλαίσια του προγράμματος  e twinning (Erasmus +) που υλοποιούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ταξίδεψαν διαδικτυακά  συναντώντας τους εταίρους τους στην Ισπανία, την Κροατία και το Μεσολόγγι. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία πέραν των δράσεων που πραγματοποιούνται να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές των άλλων χωρών στα αγγλικά για λίγο. Υπέροχες εμπειρίες
  • Το 2ο δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, στo πλαίσιo της ευρωπαϊκής μέρας μουσικής εκπαίδευσης (Eudamus), όπως αυτή δημιουργήθηκε από την EAS (ευρωπαϊκός οργανισμός για τη μουσική εκπαίδευση), προετοίμασε και απέστειλε το τραγούδι “music in me”. Το τραγούδι αυτό δημιουργήθηκε από τους μουσικοπαιδαγωγούς του οργανισμού, με σκοπό να το τραγουδήσουν και να αποστείλουν σχετικό video όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία από όλη την Ευρώπη. Το σχολείο μας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη δράση, δημιουργώντας το δικό του βίντεο, το οποίο και συμπεριλήφθηκε στο τελικό video της EAS. Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε το video του σχολείου, αλλά και το video της EAS.
    Υπεύθυνη δράσης η εκπαιδευτικός μουσικής, Άλκηστις Τόγια. Συνεπικουρούν η Έλενα Νικολάου, δασκάλα της Β1 τάξης του και η Βασιλική Μαντά, δασκάλα της Δ2 τάξης του σχολείου μας.

    Το video που στείλαμε στην EAS είναι εδώ.  Στο παρακάτω video στο 1:47 επάνω δεξιά εμφανίζεται στιγμιότυπο από το video του σχολείου μας

  • Βρείτε τα link του προσωπικού για την περίπτωση που θα χρειαστεί τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex εδώ.
  • Χορήγηση υποτροφιών στους μαθητές της Στ΄Τάξης. Μάθετε περισσότερα εδώ.
  • Φέτος από τον Οκτώβριο λειτουργεί ξανά μετά τη λήξη των μέτρων κατά της πανδημίας, η δανειστική βιβλιοθήκη ελληνικών και αγγλικών βιβλίων του σχολείου μας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο και χρόνο λειτουργίας καθώς και για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα δανεισμένα βιβλία. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάστηκαν περιπτώσεις όπου μαθητές επέστρεψαν βιβλία με φθορές που τα καθιστούν μη λειτουργικά για περαιτέρω δανεισμό. Επειδή η αντικατάσταση των βιβλίων είναι δύσκολη παρακαλούμε τους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα βιβλία που δανείζονται τα παιδιά. Σε περίπτωση που συνεχιστούν τα περιστατικά φθοράς, θα πρέπει να αγοράζονται καινούργια με ευθύνη των κηδεμόνων.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.
  • Αγαπητοί γονείς, με χαρά σας πληροφορούμε πως από τη Τρίτη 29 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη μέχρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο σχολείο θα βρίσκεται κοινωνική λειτουργός η κα Παππά Ευθαλία. (Για ραντεβού στη δ/νση του Σχολείου στο τηλ 2310-695171)
  • Με χαρά σας ενημερώνουμε για τη συμμετοχή του τμήματος Β1 (Νικολάου Ε.) στο πρόγραμμα eTwinning με θέμα «Travel with a fairy tale box». Συνεργαζόμενα σχολεία είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, με το Elementary School Ivana Kukuljevića στο Belisce της Κροατίας και το Escola Mare de Déu del Carme στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Το project είναι  διαθεματικό και οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους, θα τα παρουσιάσουν και θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα άλλων περιοχών.  Η δράση θα πληροί τους κανόνες σωστής χρήσης του διαδικτύου και θα χρησιμοποιεί γλώσσα που δεν προσβάλει τους άλλους. 

  • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσφέρει μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση τις απογευματινές ώρες με ρομποτική. Μάθετε περισσότερα εδώ.
  • Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων A/θμιας σε σχέση με την CoViD-19
  • Μετά από επικοινωνία με το Κ.Υ. Διαβατών σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειάς σας νοσήσει από covid-19 μπορείτε να κλείνετε ραντεβού από τις 09:00 έως και τις 14:00 καθημερινά στο Κ.Υ.Δ. για να πραγματοποιείτε δωρεάν τα διαγνωστικά (rapid) τεστ στο τηλέφωνο : 2310781481.
  • Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του 2ου Δ.Σ. Παλαιοκάστρου

  • Οδηγίες σύνδεσης μαθητών στην πλατφόρμα Webex – Cisco
  • Webex Meetings tutorial | Για μαθητές – Οδηγίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (pc και κινητό)
  • Σύντομες οδηγίες για την εγγραφή σε μάθημα στην eclass
  • Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές εδώ  Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού
  • Λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα που πιθανόν να συναντήσετε στο WEBEX θα βρείτε εδώ
  • Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο από τη Cisco για να ελέγξετε αν η σύνδεσή σας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τηλεδιάσκεψης (και κατ επέκταση αν φταίει ο εξοπλισμός σας) θα το βρείτε εδώ
  • Διαβάστε το 1ο τεύχος της εφημερίδας του Σχολείου μας εδώ
  • Διαβάστε το 2ο τεύχος της εφημερίδας του Σχολείου μας εδώ
  • Διαβάστε το 3ο τεύχος της εφημερίδας του Σχολείου μας εδώ
  • Διαβάστε το 4ο τεύχος της εφημερίδας του Σχολείου μας εδώ
  • Διαβάστε το 5ο τεύχος της εφημερίδας του Σχολείου μας εδώ
  • Το σχολείο μας μαζεύει καπάκια για “καλό” σκοπό. Μάθετε περισσότερα εδώ
  • Ζωγραφίσαμε το σχολείο μας! Μάθετε περισσότερα εδώ.
  •  

  •  

Leave a Reply